yora rienstra

 
 

je moeder

Een tragikomische voorstelling over een zus en een broer die het liefst op deze leeftijd een relatie hadden willen hebben met hun ware liefde waar ze gezellig een gezin mee hadden kunnen vormen, maar in plaats daarvan met elkaar in een huis wonen en steeds geen stap verder komen.

Als hun oude moeder dan ook nog hulpbehoevend is geworden komen ze helemaal vast te zitten in hun zelfgecreëerde lockdown. Wie van de twee breekt er als eerste uit?

tekst, spel Yora Rienstra, Noël van Santen
tekstcoach Bodil de la Parra
regie Titus Tiel Groenestege
met dank aan Theaterbureau de Mannen

 

bio

Yora Rienstra (Amsterdam, 6 maart 1981) is een Nederlandse cabaretier, actrice en radio DJ. Rienstra studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst-academie. Ze speelde onder meer bij de Theatercompagnie en het Muztheater.
 

Vanaf 2009 maakte zij achtereenvolgens vier solovoorstellingen: Aan jou heeft het niet gelegen, We maken er wat van, Drukt haar Snor en Eerlijk gezegd. Alle vier haar voorstellingen werden lovend ontvangen en speelde ze ruim 100 keer per show in kleine en middelgrote zalen in Nederland. De Volkskrant noemt haar ‘Een comédienne met diepgang’. Trouw roemt haar ‘mooie mix van types, liedjes en persoonlijke verhalen’. Vanaf januari 2017 speelde Yora in PAAZ, het solo-toneelstuk op basis van het gelijknamige boek van Myrthe van der Meer. In 2019 ging ze met het vervolg van PAAZ op tournee: UP.  In 2020 maakt zij samen met Noël van Santen de voorstelling Je Moeder

Op 6 april 2009 won Rienstra in De Kleine Komedie te Amsterdam het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Tevens won zij de publieksprijs van dit concours. In december 2009 verscheen haar eerste CD Aan jou heeft het niet gelegen, maar haar liedjes wordt ook door anderen gezongen: Herman van Veen zingt een door Rienstra geschreven liedtekst op zijn cd Sprakeloos.

 

Rienstra is naast cabaretier en actrice ook radio DJ bij Radio 2. Van maart 2013 t/m december 2015 presenteerde zij het VARA programma Ha! Die Yora. Ook presenteerde ze van september  t/m december 2015 het VARA nachtprogramma Yora Haakt Aan, en presenteerde ze vanaf januari 2016 samen met Sander de Heer het VARA weekendprogramma Yora en Sander, Sander en Yora.

Op tv is Yora op dit moment wekelijks te zien als presentatrice van het VARA-programma RAMBAM. Ook presenteert ze een aantal keren per week de AD Ochtendshow to go.

Yora was al eerder op televisie te zien bij o.a. DWDD als Jeanet van Boer Aad (BZV Persiflage), De Slimste Mens, Toren C, De Dino Show, Divorce en Pauw. Ook was zij van 2013 t/m 2014 samen met Humberto Tan het gezicht van de Rabobank Commercials.

          

 

SPEELLIJST

 

 contact 

management & boekingen

Theaterbureau De Mannen

WG Plein 700

1054 SK Amsterdam

Tel: 020 - 30 34 721

info@theaterbureaudemannen.nl

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
 

© 2021 by Yora Rienstra i.s.m. Theaterbureau De Mannen

Yora en Sander, Sander en Yora

Radio 2